Εισαγωγή

Posted by yorgisaliΦωτογραφία: η Δόμνα τη μέρα που έγινε 8 μηνών

The English language version of this blogspot has been moved to my English-only

http://childevelop-en.blogspot.com

Στόχος αυτού του blogspot είναι να προσφέρει νέες επιγνώσεις που θα βοηθούν τους γονείς να συναισθάνονται και να κατανοούν τις ανάγκες και τις διαθέσεις του παιδιού τους, καθώς το μωρό και στη συνέχεια το νήπιο κατακτά ορμητικά τον κόσμο με τα συναισθήματά του και με τις πράξεις του.

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και από αξιολάτρευτο νεογνό εξελίσσεται σε δραστήριο νήπιο — και πολύ περισσότερο — οι κινήσεις του σώματός του εξελίσσονται παράλληλα προς τα αναδυόμενα συναισθήματα και τις σκέψεις του που ωθούν αυτές τις κινήσεις. Τα μοτίβα αυτής της παράλληλης εξέλιξης ερευνώνται εδώ και 40 χρόνια στη Δανία από ομάδα σωματολόγων και ψυχολόγων με επικεφαλής τη Lisbeth Marcher, σημερινή (2010) πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Σωματο-Ψυχοθεραπείας.

Μη σας τρομάζει η λέξη «ψυχοθεραπεία». Στόχος αυτού του blogspot είναι να προσφέρει στους γονείς νέες επιγνώσεις που θα τους βοηθήσουν να κατανοούν τις ανάγκες και τις διαθέσεις του παιδιού τους, καθώς το μωρό και στη συνέχεια το νήπιο κατακτά ορμητικά τον κόσμο με τα συναισθήματά του και με τις πράξεις του.

Οι πληροφορίες αυτού του blogspot προέρχονται από τέσσερα χρόνια εκπαίδευσης στη μέθοδο Bodynamic (Σωματοδυναμική) και από το νέο βιβλίο της Lisbeth Marcher, που μπορείτε να το βρείτε (προς το παρόν μόνο στα αγγλικά) μέσω του δεσμού

http://www.northatlanticbooks.com/catalog/display.pperl?isbn=9781556439407

Το προσωπικό-επαγγελματικό μου blogspot είναι http://toufexis.blogspot.com